Online songwriting resources

woensdag 12 november, 2014

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om online kennis op te doen. Er is een enorm aanbod aan websites met muziektheorielessen, songwriting tips, en algemeen advies. Ik heb eindeloos gegoogled, en de (naar mijn mening) beste sites voor jullie op een rijtje gezet.

Lees meer »

Gek op Sofie

donderdag 6 november, 2014

Ik mocht de introtune maken voor Gek op Sofie! - twee shorts en een korte documentaire die aandacht vragen voor mensen die lijden aan psychoses.

Lees meer »

Boeken voor te lezen

dinsdag 28 oktober, 2014

Er zijn misschien wel meer boeken over muziek en songwriting dan er liedjes zijn. Velen behandelen de basisprincipes van songwriting, anderen gaan dieper in op tekst of productie. Biografieën van artiesten kunnen je veel leren over het creatieve proces, en hoe het is om werkend muzikant te zijn. In deze post een aantal boeken over songwriting die ik aanraad.

Lees meer »

Gratis cursus songwriting van Berklee College

dinsdag 21 oktober, 2014

Berklee College in Boston is één van 's werelds beste, of in elk geval duurste, muziekscholen. Pat Pattison geeft er les in songwriting. Zijn focus ligt op het schrijven van teksten.

In oktober en november kun je bij Coursera een gratis online cursus van Pattison volgen, inclusief videolezingen en opdrachten!

Ik doe de cursus nu zelf ook, om nog wat ideeën te stelen voor mijn boek. Ik kan aanraden om de filmpjes op dubbele snelheid te bekijken, want Pat is hilarisch maar soms wat traag.

Klik hier voor meer informatie over de cursus.


YouTube party!

maandag 13 oktober, 2014

Tijdens het bestuderen van het songwriting proces kwam ik een aantal interessante YouTube videos tegen die zeer nuttig en leuk zijn voor zowel aspirant songwriters als gevorderden. Voor jullie gemak heb ik deze in een playlist gezet!

Ga naar tinyurl.com/playlist-songwriting


Deur sluit, raam opent

donderdag 28 augustus, 2014

Nu de (voorlopig) laatste show van Wooden Saints is gespeeld, is er tijd voor andere zaken. Mede-bandlid Arjen de Bock en ik zijn samen nieuwe muziek aan het maken. Er is geen direct doel, geen concept, anders dan dat we gewoon plezier hebben.

In mijn nieuwe huis, waar nog geen werkende keuken is maar uiteraard wel een opname"studio", werkte ik deze week met Arjen aan allerhande bliepjes en beats. Fotograaf en muziek-gadget-freak Maarten van der Kamp was erbij om een derde paar handen te leveren.